Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αντί για βιογραφικό...

Είμαι η Νατάσσα, είμαι Νηπιαγωγός, Επιχειρηματίας και Μαμά της Έρικας.

Η σειρά που αναφέρω τις ιδιότητές μου έχει να κάνει με το ποια ιδιότητα ήρθε πρώτη στη ζωή μου και όχι από τη σπουδαιότητα της κάθε ιδιότητας.

Από τη μέρα που ήρθε η ΄Ερικα στη ζωή μου η πραγματική σειρά είναι: Μαμά, Νηπιαγωγός, Επιχειρηματίας.

Ίσως επειδή πρώτο μου όνειρο ήταν να γίνω Nηπιαγωγός, επειδή αγαπούσα πολύ τα παιδιά και την ενασχόληση μαζί τους. Μου άρεσαν οι χειροτεχνίες, τα παιχνίδια, ο χορός, τα παραμύθια, το θεατρικό παιχνίδι, η ζωγραφική, τα γέλια και οι αγκαλιές των παιδιών.

Γιατί χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο;
Γιατί μετά μπήκε στη ζωή μου το "Επιχειρηματίας".  Και ξαφνικά, δεν προλάβαινα να είμαι Νηπιαγωγός. Έπρεπε να ασχολούμαι με διοικητικά θέματα, με την Εφορία, το λογιστή, το ΙΚΑ, τη Νομαρχία, τις εγγραφές, τις προσλήψεις, τις απολύσεις, τους γονείς, την οργάνωση.

Και το "Νηπιαγωγός" με όλα τα καλά του παραγκωνίστηκε σε μία γωνιά. Και περίμενε…Τι; Ούτε αυτό δεν ήξερε! Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2011 που ήρθε η ΄Ερικα! Η οποία, άθελά της, έδωσε μία σπρωξιά στο "Επιχειρηματίας" και έβαλε μέσα στο παιχνίδι το "Μαμά" και τράβηξε από το μανίκι και το "Νηπιαγωγός" απαιτώντας να ξαναμπεί κι αυτό στο παιχνίδι, για να είναι η μαμά της μια χαρούμενη και δημιουργική μαμά/νηπιαγωγός και όχι μια πιεσμένη και αγχωμένη μαμά/επιχειρηματίας...

Αγαπώ πάντα τα παιδιά και αγαπώ πάντα τη δουλειά μου.  Και αγαπώ πολύ τα σχολεία μου, που μέχρι πρότινος θεωρούσα αυτά τα πρώτα παιδιά μου. 

Απλά έχω πλέον πιο πολύ ανάγκη να είμαι μια χαλαρή μαμά. Προφανώς γι' αυτό μου έχει ξυπνήσει μέσα μου όλο το καλλιτεχνικό και ευαίσθητο κομμάτι της νηπιαγωγού που είχα ξεχάσει. ΄Ισως αυτό να εξηγεί και γιατί αποφάσισα τώρα να γράψω ένα  blog... 

Είμαι λοιπόν η μαμά της Έρικας, είμαι και νηπιαγωγός είμαι και επιχειρηματίας και έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες και ό,τι άλλο προκύψει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

4 σχόλια:

  1. Σε νιώθω Νατάσσα. Κι εγώ έχω ανάγκη να είμαι μια χαλαρή μαμά πριν από όλα, πάνω από όλα τα άλλα. Δε βρίσκω τον τρόπο ή το θάρρος όμως να πω όχι σε πράγματα που τα κυνηγούσα χρόνια. Κάποια βράδια λέμε παραμύθια και τα μάτια μου κλείνουν (αυτοσχεδιάζω βλέπεις!) και σκέφτομαι πρέπει να βγάλω τη μπέρτα της superwoman και να ζήσω τα παιδιά μου.
    Σ' ευχαριστώ κι εγώ,
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αθηνά!
    Αυτή η μπέρτα της superwoman θα μας φάει στο τέλος..

    Μου το έλεγαν χρόνια τώρα, που διατυμπάνιζα πως δεν θέλω δικά μου παιδιά γιατί έχω τα παιδιά του κόσμου και αυτό μου φτάνει, πως είναι αλλιώς όταν έχεις δικά σου παιδιά.
    Τώρα το βλέπω καθαρά. Η persona της επιτυχημένης επιχειρηματία, που τόσα χρόνια έστηνα προσεκτικά και με πολλές πολλές θυσίες στην προσωπική μου ζωή, διαπιστώνω πως δεν πιάνει τίποτα μπροστά στο ρόλο της μαμάς, που ανέλαβα. Η ζεστή αγκαλιά και το γάργαρο γέλιο της 'Ερικας είναι η καλύτερη ανταμοιβή μου...
    Νομίζω πως οι γυναίκες έχουμε χάσει πάρα πολλές από τις χαρές της γυναικείας μας φύσης με τα επαγγέλματα που επιλέξαμε να ασκούμε με τόση "μανία"...

    Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εσύ ... εγώ όμως είμαι πλέον 46.... έχασα πολλά χρόνια ως "γυναίκα", για να αποδείξω πως είμαι καλή επαγγελματίας. Τα ευχαριστώ που πήρα και οι χαρές από τη δουλειά δεν αξίζουν πιστεύω όοοοολα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκα με τόση ευλάβεια με τη δουλειά μου.

    Θα επιμείνω πως το γέλιο και η αγκαλιά της Έρικας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου... Η μπέρτα της superwoman με στενεύει επικίνδυνα και βγάζω ένα-ένα μανίκι...

    (P.S. Είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα γνωριστούμε από κοντά οι δυο μας. Νομίζω πως έχουμε πολλά κοινά.... ;-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσσα καλημέρα... Καλώς ήρθες στον κόσμο μας, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσεις...! Είμαι μαμά δύο μικρών... αγαπώ πολύ το ΄΄Μικρό Πρίγκηπα΄΄ μου και το ΄΄Κοριτσάκι μου΄΄ ! Σε προσκαλώ να μας γνωρίσεις... http://panagiotiseirilena.blogspot.com/
    Υ.Γ. : θα σου πρότεινα να αλλάξεις το χρώμα της γραμματοσειράς της ημερομηνίας της ανάρτησης σου, γυαλίζει λίγο και δεν φαίνεται... Εύχομαι να έχεις μια καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ευχαριστώ Βενετία! Με χαρά θα σας γνωρίσω!

    Το χρώμα θα το αλλάξω - ευχαριστώ για την υπόδειξη!

    Καλή συνέχεια και σε σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή